София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кубрат Пулев: Човешката злоба, завист и глупост са безгранични

Боксьорът коментира негативните реакции на българските фенове в социалните мрежи след загубата му от Антъни Джошуа с нокаут
1 мСпортни 335 Боян Марков

"Отново и отново се изумих колко безгранична е човешката злоба, завист и глупост". Това заяви българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев в интервю за Монитор.

Българинът отговори на въпроси относно мача за световната титла, който той загуби от Антъни Джошуа след нокаут, както и на негативните реакции на българските фенове в социалните мрежи.

"Считам себе си за много интелигентен човек и приемам злостните коментари съвсем в реда на нещата", допълни още той.

"Осъзнавам, че всичките тези низши страсти и всичката тази ярост и агресия, бушуващи в хората, са заложени дълбоко в човешката природа. Самият аз преди години бях един от тези хора!", категоричен бе Кобрата.

"Не бих могъл да се засегна от коментари на тотално незапознати с бокса като спорт. За мое огромно съжаление в България 98% от тези, които си позволяват смело да критикуват боксовите мачове, нямат понятие, те дори нямат ни най-малка представа как функционират нещата в професионалния бокс", изрази своето възмущение боксьрът.

"Аз съм се устроил така, че онова, което ме докосва, онова, което забелязвам, не е негативното, а напротив. Винаги търся и винаги откривам положителното, дори когато положението е изключително тежко и изглежда безнадеждно. Оставам позитивен и се радвам на хората, които не спират да ме подкрепят, да ми изпращат силна енергия и да се гордеят, че един българин се качи на ринга в мач за световната титла по бокс в тежка категория", завърши Кубрат Пулев.