София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Лавров отговори на българските власти за поредните обвинения срещу Русия (ВИДЕО)

Москва реагира мигновено след днешното изявление на главния прокурор Иван Гешев
3 мПолитика 1206 Мирослав Митков

Русия реагира мигновено след днешното изявление на главния прокурор Иван Гешев, че се разследва руска следа в няколко взрива у нас. 

"Времевата рамка от 2011 до 2020 г., в която България обвинява руски граждани за организиране на четири експлозии в страната, създава усещането, че София е решила да изпревари Прага в своите обвинения".

Това обяви руският външен министър Сергей Лавров.

Той отбеляза, че българската страна не е информирала руското посолство за разследването на експлозиите, в които са заподозрени руснаците, съобщи руската дипломатическа мисия пред кореспондента на ТАСС в София.

"Мога да допусна, че Европейският съюз трябва да се погрижи за ситуацията и в Чехия, и в България. Ситуация, която е свързана с това, че някои частни предприемачи участват в търговията с оръжие, съхранението на оръжия, боеприпаси.

„Едва сега, след като Чехия осъзна събитията от 2014 г., българската страна реши да надмине чехите и да разгледа много по-дълбоко в историческа ретроспектива какво се е случило, но по някаква причина не са го направили публично достояние ", каза министърът.

Добре е, че още не сме обвинени за убийството на ерцхерцога Фердинанд, но очевидно това предстои", каза още Лавров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!