София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Лекари подкрепят екоактивисти

Шести ден протести в Лондон
пропускане

Лекари подкрепят екоактивисти

Шести ден протести в Лондон

8 месецаОбщество 11 Боряна Райчева


Повече от 100 медицински специалисти се присъединиха към шестия ден на протестите срещу изменението на климата в Лондон. Лекари, медицински сестри и студенти по медицина бяха сред демонстриращите в Юбилейните градини, близо до петролния гигант Shell's London HQ, в събота в „Марш на здравето за планетата“.

Няколко протестиращи, водещи на тълпата, носеха болнични маски за лице, а други носеха знамена за бунт на изчезване и надписи с надпис: „Промените в климата са проблем на здравето“.

Активистите маршируват в погребално шествие по Оксфорд стрийт в "траурен марш", за да напомнят на хората какво е загубено поради климатичните промени.

До 100 служители се изпращат от Шотландия в Лондон, за да помогнат на лондонските власти в демонстрациите срещу климата.

Неотдавна екологичното движение "Бунтът на изчезването" започна серия от координирани протести, наречени "Международен бунт", като се очаква демонстрации в 60 града по света. В Лондон протестиращите имат три цели: правителството на Обединеното кралство да каже истината за климатичните аварии, Великобритания да намали емисиите на парникови газове до нула до 2025 г., а гражданските събрания да създадат политика за справяне с кризата.