София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Лорер: Ние сме политически наивни, службите се активизират срещу ПП само преди избори

"Надявах се, че ДПС ще прави политика на светло, но нищо не се е променило"

18 дниПолитика 27 Васил Василев

„Даниел Митов е доказан професионалист и нямаме съмнения в качествата му, но Главчев трябваше да дойде в парламента и да признае, че е сбъркал. Тогава смяната на външен министър щеше да е по-гладка. Нашият е протест е срещу това, че премиерът потърси ГЕРБ, които не можаха да се разберат с Румен Радев. Бяхме свидетели на президентски произвол преди промените в конституцията. Румен Радев направи своя избор и сега само Димитър Главчев е отговорен за това, кои ще са министрите му. Наблюдаваме една игра между Радев и ГЕРБ. Оказа се, че когато не му харесват дадени министри, Румен Радев не ги подписва“. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер пред БНТ.

„Очевидно, че службите са знаели за шефката на митниците и са я разследвали отдавна. Службите обаче се включват точно преди избори. Когато има избори, службите започват да работят срещу нас. Това е в резултат на не реформирането им. Прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв. Тази комисия за митниците се прави отново по време на избори и прокуратурата ѝ помага. Бойко Борисов е умел да забавлява българския народ, когато няма какво да каже. Един ден Кирил Петков е лош и чупи маси, а след това е уважаван политически партньор. Не трябва да слушаме толкова това, което ни се говори. Изразих надежда, че ДПС може да правят политика на светло. За съжаление, настоящите събития показват, че нищо ново не е научено. Ако не бяхме непоправими оптимисти и политически наивни, нямаше да създадем проекта „Продължаваме промяната“. В годините, в които управлявахме, опитвахме да правим добро за всички. Представете си как може да съберем БСП и ДСБ в едно правителство. Косата ми побеля от избори. Имаме плакат в офиса, на който съм с черна коса“, каза още Лорер.

снимка: БГНЕС