София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Македонската ТВ Алфа: Защо Заев се държи като педал със Сърбия?

След визитата на Ана Бърнабич

Македонската ТВ Алфа: Защо Заев се държи като педал със Сърбия?

След визитата на Ана Бърнабич

9 месецаПолитика 5 Боряна Райчева


"Защо правителството на Зоран Заев се държи като педал със Сърбия?" Този съпрос е бил зададен от ефира на македонската телевизия Алфа, когато министър-председателят в Скопие е приемал колежката си от Белград Ана Бърнабич, предават Макфакс.

Питането предизвика остра реакция в обществото и по въпроса се е самосезирал местният медиен регулатор. Институцията е определила въпроса на Алфа като неприемлив и нарушаващ етичните норми на журналистиката.

С подобни оценки са излезли и голяма част от медиите в югозападната ни съседка. Правителството в Скопие излезе със специална декларация, в която обвинява телевизията, че е нарушила етичния кодекс на медиите.

Преди дни Заев бе домакин на Бърнабич, която е открита лесбийка. Двамата откриха контролно-пропускателен пункт на границата между двете държави. По време на визитата бяха подписали документи за задълбочаването двустранното сътрудничество.

Премиерът в Скопие наскоро възмути общността ЛГБТ (лесбийки, гейове, би- и транссексуални), като заяви, че един педераст не може да събори правителството.