София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Мими Виткова: 50% от разходите за здравеопазването се плащат от пациентите (ВИДЕО)

Коментар в "ЕвроДикоФ"
43 сЕвроком 355

50% от разходите за здравеопазването се плащат от пациентите. В Европа това е 15%. Докато търговията властва над медицината, нещата ще се задълбочават. В онези злополучни години, в които бях в Министерството, аз имах много сериозен проблем с Правителствена болница. Тя беше извадена от структурата на здравната система и поверена да бъде управлявана от главния секретар на Министерския съвет. Това обясни бившият здравен министър Мими Виткова в предаването „ЕвроДикоФ“ на Телевизия Евроком. Медицинският надзор и НЗОК не функционират с онази строгост на закона, която те трябва да прилагат, добави тя.

Според нея при казуса с Правителствена болница става въпрос са организирана група, защото работата по документацията не може да бъде извършена от един човек

Тя добави, че частните болници все още не са вкарани в режима на обществени поръчки на медицински изделия, където злоупотребите са колосални.

„Зависимостта между пациента и лекаря – няма по-тежка човешка зависимост от тази“, категорична е тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!