София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Министър Балтова: Целта ни е да активизираме туристическия поток

Работим към подобряване и на чуждестранния достъп у нас
31 мПолитика 165 Антоанета Начева

"Програмата има много сериозен социален ефект, тъй като не само децата ще могат да си отдъхнат след тази продължителна пандемична обстановка, но и тя е насочена към подпомагане на туристическия секор. От наша страна ще бъдат подготвени туристически пакети и децата ще могат да бъдат предвижени и застраховани, ще бъде поето изхранването им и ще бъдат включени в различни културни дейности - арт дейности, експозиции, посещение на музеи и др.", заяви служебният министър на туризма Стела Балтова.

"Това безспорно ще има един страегически ефект върху възпитанието на нашите деца, както и върху туроператорите и хотелиерите, но и всички съставни сектори на сектор "Туризъм". Паралелно с това приоритет е и създаване на благоприятни условия за стимулиране работата на туризма",  заключи министърът на туризма

"Работим и към подобряване на условията на достъп на чуждестранни граждани в страната. Вчера бе издадена заповед от министъра на здравеопазването, с която туристи и граждани на Румъния ще могат да влизат без трите изисквания в държавата, което ще доведе до активизирне на туристическия поток. Сега са на ход нашите туристически бизнеси да си възстановят взаимоотношенията и да покажат, че спазват всички противоепидемични мерки.", добави министър Балтова. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!