София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Млади боксьори простреляха таксиметров шофьор

Опитали се да го оберат

19:54 ч. 12.12.2017 г.Крими 25

Таксиметров шофьор бе нападнат и прострелян в ямболското село Дражево. Нападателите са двама млади боксьори - Симеон Димитров е национален шампион за миналата година и е на 18 години, а съучастникът му е Костадин Стоянов, който още нее навършил пълнолетие, съобщи Бургас.инфо. Двете момчета учат в Спортното училище в Ямбол.

Те си повикали такси от село Дражево, в близост до гробището. Предварително се сговорили да нападнат шофьора и да му вземат дневния оборот. Трябвали им пари. Младежите били въоръжени с газов пистолет, нож и преправена въздушна пушка, стреляща със сачми. Шофьорът се появил и момчетата го нападнали. Таксиджията обаче оказал неочаквана съпротива и те стреляли в гърба му. Той като по чудо успял да потегли и преди да припадне, се обадил в полицията.

Ченгетата пристигнали много бързо и задържали извършителите. По време на сборичкването с водача на жълтата кола, Симеон се наранил с ножа.

Двамата нападатели са задържани за 24 часа, съобщи Йовита Григорова, зам. апелативен прокурор на Бургас. Те са стреляли по жертвата си. Таксиметровият шофьор е бил в много тежко състояние, в момента е стабилизиран в болницата. При прострелването е засегнат белият му дроб, казаха лекари.

Предстои проверка дали момчетата не са употребили наркотици.