София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

МОСКОВ: ИНДИВИДУАЛЕН ПОДХОД ПРИ СЛИВАНЕ НА БОЛНИЦИ

ОТ ДОГОДИНА ЗДРАВНАТА КАСА ЩЕ ФИНАНСИРА ИЗЦЯЛО ПАЦИЕНТИ
6 годиниЗдраве 12 Боряна Райчева

От 2016г. Здравната каса ще финансира изцяло лечението на пациентите спрямо техните социално-значими заболявания, каза министърът на здравеопазването д-р Петър Москов на посещение в Русе.
По време на срещата между здравния министър и русенските лекари, Москов заяви, че не възнамерява да отстъпи от идеята да се осигури комплексно лечение на пациентите, която стои в основата на промените на Закона за лечебните заведения. Министърът се опита да обясни, че сливането на болници няма да доведе до съкращения на персонал и по-ниски заплати. Той поясни, че ще се търсят индивидуални начини за сливането на лечебните заведения в различните градове. В закона ще бъде описано дали сливането ще бъде формално или функционално и няма да се ощетяват различните структури.
До една седмица се очаква Законът за здравното осигуряване да бъде приет на второ четене в парламента. Една от промените в него е, че през 2016г. Здравната каса ще има възможността да избере болниците, с които да сключва договор.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!