София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

МВнР поздрави международните партньори на България по повод Деня на Обединените нации

Това стана чрез специална анимация, която освети сградата на ведомството
22 сПолитика 197 Николай Парашкевов

"Министерството на външните работи поздрави ООН и международните партньори на България по повод Деня на Обединените нации със специална анимация, която освети сградата на МВнР в нощта на 24 срещу 25 октомври 2021 г.", съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Анимацията, осветила фасадата на МВнР, изобразява знамето на България и флага на ООН.

"България твърдо подкрепя световната организация като символ на основания на правила мултилатерализъм и като глобален морален лидер в овладяването на съвременните предизвикателства в 21-ви век", допълват от външно министерство.

С Деня на Обединените нации, който се чества на 24 октомври, тази година се отбеляза 76-ата годишнина от влизането в сила на Хартата на ООН.

Преди 50 години Общото събрание на ООН обявява с резолюция Деня на Обединените нации за международен празник и препоръчва той да се чества като официален от всички държави-членки на ООН.

Денят е посветен на разясняване и популяризиране на целите и постиженията на организацията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!