София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

МВР: 20 000 полицаи ще пазят на изборите в неделя, за нарушения са задържани 34-ма

До момента са постъпили 144 сигнала за нарушение на изборните правила
37 сОбщество 203

МВР информираха какви са предприетите действия по обезпечаване на обществения ред, сигурността и законосъобразността на изборите. 20 000 служители на МВР ще охраняват в изборния ден.

"Утре от 12ч. до 17ч. ще се създаде необходимата организация за създаване на логистика за предвижване на машините за гласуване към областните центрове", коментираха от МВР.

От министерството припомниха, че е създадено междуведомствено звено за противодействие за нарушенията в изборния процес. В него участват представители на МВР, прокуратурата и ДАНС.

До момента са постъпили 144 сигнала за нарушение на изборните правила, по 163 преписки са образувани предварителни проверки, има 14 досъдебни производства, задържаните са 34-ма, а профилактираните - 1053.

На 4-ти април предстоят изборите за 45-то Народно събрание, които за първи път ще се проведат при епидемични мерки за безопасност.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!