София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

МВР НАРУШАВА ЗАКОНА

Коментар на Елена Гунчева
7 сVox Populi 235

Съдът призна ареста на Пламен Узунов - съветник на Президента Радев, за незаконен. Да напомня, че преди това и ареста на друг съветник - Илия Милушев, също беше обявен за незаконен. Тоест, в един и същи ден, МВР е нарушило закона, като е извършило незаконосъобразни арести на лица на висши държавни длъжности.
С това окончателно се потвърждава тезата, че претърсването на Президентството и арестите на съветници на Президента Радев се правят само и единствено по политически мотиви в интерес на управляващата мафия. А сега си представете да не сте съветник към Президента, а редови български гражданин, докъде могат да стигнат в нарушаването на закона спрямо вас. И то точно институциите, призвани да пазят закоността и обществения ред.
След като прокуратура и полиция не спазват Конституцията и законите и нарушават основни човешки права, имаме ли изобщо правова държава? Или имаме диктатура, която под мантрата на борба с престъпността, се бори с неудобните на властта? И докъде ще стигне държава, в която точно органите, които трябва да бдят за законите, ги нарушават?!
За тези незаконни арести министърът на вътрешните работи и Каскетчо трябва незабавно не само да дадат оставки, но и да бъдат разследвани как са допуснали подобно нещо. Защото въпросът не е само арестът на един или двама висши чиновници. Въпросът е изобщо имаме ли законност в държавата и кой пази пазачите? Quis custodiet ipsos custodes?
Елена Гунчева

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!