София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Мъжът, който опита да запали бившата си приятелка и детето им, остава в ареста

Деянията са с висока степен на обществена опасност

54 сКрими 324 Кристияна Стефанова

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови Районният съд в Сливен на 36-годишния Николай Иванов, който заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишното им дете.

Деянията са с висока степен на обществена опасност, която допълнително се завишава от механизма на извършване, каза наблюдаващият прокурор Катя Стаменова. Едното престъпление се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба, а приготовлението за убийство - с до шест години затвор.

Николай Иванов влезе в залата и запази пълно мълчание. Пред съда не изразил съжаление и не е обяснил мотивите си, но е поискал да си отиде вкъщи

Обвиненият е поискал по-лека мярка, евентуално "парична гаранция" или "подписка". Съдът обаче не е уважил искането му, защото предвид материалите по делото, може да се направи извод, че е извършил тези престъпления и има опасност да се укрие и да извърши други.

Престъпленията са извършени на 9 февруари. По данни на полицията в 7:38 часа на същия ден е получен сигнал за конфликт между мъж и жена на улица "Добри Добрев" в Сливен. Изпратеният екип е установил, че жена на 33 години и лекият автомобил, който е управлявала, са залети с горивна течност с остра миризма. С жената е имало и дете на две години.