София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Народното събрание се събира след Великден?

Консултациите вероятно ще започнат следващата седмица
4 годиниИзбори 2017 178 Боряна Райчева

Новоизбраното Народно събрание ще бъде свикано на 19 април, след Великден. Това съобщава вестник „24 часа“, като се позовава на анонимни източници от политическите партии и президентството.

По конституция парламентът трябва да бъде свикан на първо заседание най-късно един месец след изборите от президента, а ако той не го направи, той може да бъде свикан с подписите на 1/5 от народните представители.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви веднага след изборите, че разговори за правителство ще бъдат водени след една седмица. Борисов в момента е в Малта за среща на Европейската народна партия.

Очаква се да се върне в четвъртък, но се предполага, че на първо време той ще обсъди ситуацията вътре в партията, преди да започне консултациите с останалите политически сили, представени в Народното събрание.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!