Начало Новини Предавания На живо

Николай Бареков - „персона нон грата“ на пресконференция против корупцията

На дискусия с участието на румънския прокурор не беше допуснат бг евродепутат
пропускане

Николай Бареков - „персона нон грата“ на пресконференция против корупцията

На дискусия с участието на румънския прокурор не беше допуснат бг евродепутат

3 годиниПолитика 17 Боряна Райчева


Специален гост на пресконференцията, която се проведе в Тържествената зала на Върховния касационен съд, беше главният прокурор на антикорупционната дирекция в Румъния Лаура Кьовеши.
На общественото събитие, чието организатор е шефът на ВКС Лозан Панов, не беше допуснат Николай Бареков. Самият той съобщи, че е предполагал за забраната, която предстои да му бъде наложена.
Още вчера евродепутатът публикува на официалния си профил във фейсбук съобщение, в което обяви намерениети си да присъства на дискусията.
Утре канен-неканен смятам в качеството ми на гражданин и европейски депутат да посетя сбирката на Лозан Панов и госпожа Кьовеши. Ще задавам и въпроси. Какво прави един съдия в политиката? Защо един съдия става слуга на олигарси и бандити? Как един съдия ще бори корупцията, докато адвокатства на крадци и корумпирани типове? Понеже Лозан Панов е станал Лизан Прокопиев, аз ще питам гостенката - госпожа Кьовеши, гласи част от съобщението.
Въпреки че на събитието присъстваше румънският главен прокурор, се оказа, че Сотир Цацаров не е поканен.
Конференцията се проведе с изключително сериозни мерки за сигурност, а Лаура Кьовеши отказа да разговаря с Николай Бареков. От своя страна той заяви, че европейският парламент ще бъде информиран за създалата се конфликтна ситуация.