София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Николай Марков: Искаш права и свободи, воюваш! Това е.

Коментар във фейсбук на експерта по национална сигурност

Николай Марков: Искаш права и свободи, воюваш! Това е.

Коментар във фейсбук на експерта по национална сигурност

2 сVox Populi 5046


Искам да се извиня на всички, които предпочитат да виждат света в черно и бяло, но аз съм друг човек. Нямам нищо общо с този начин на мислене!

В този ред на лични разсъждения, си спомних думите на една дама, бивш американски посланик в България, която ни каза на заминаването си: "Пазете демокрацията и гражданските си права и свободи. Те не се дават отнякъде, а се защитават всеки ден и се отстояват навсякъде, където има гражданско общество."

Малко хора я разбраха правилно!

Повече от видно е, че американската администрация не вижда големи граждански права и свободи у нас и затова ни приканва да ги защитаваме. За какво друго? Тези, които могат да ни отнемат правата и свободите са само и единствено хора с изпълнителна власт, политици и никой друг. А в България кандитати за диктатори да искаш! За повече от това си трябва мозък. А такъв липсва.

Та като следваме съветите на американския посланик си мисля, че въпросната дама освен, че е имала достъп до сериозна информация относно вътрешните ни политически и не само процеси, но и знае какво ни очаква ако не се съпротивляваме. И е дяволски права. Затова предлагам да следваме американската система за защита на демокрацията и да го правим по начина по който самите американци защитават тези права. Ако гледате как го правят днес там, например цветнокожите, значи ние просто спим. И без бой и кръв не става, колкото и да ни се иска. Колкото и да ни е страх.

Искаш права и свободи, воюваш! Това е.