София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Нов хуманоиден робот с най-реалистичното изражение на лицето досега (ВИДЕО)

Роботът със сиво лице внезапно оживява


Винаги е малко смразяващо, когато попаднете на робот, който е в състояние да се изрази толкова много като човешко същество, че почти подмамва мозъка да си помисли, че е обладан от човешки дух.

Това е горе-долу това, което една базирана в Обединеното кралство компания за роботика, наречена Engineered Arts, успява да постигне със своя хуманоиден робот Ameca. Наскоро публикувано видео показва, че роботът със сиво лице внезапно оживява с човешки изражения на лицето - и съдейки по реакциите, не сме единствените, които се ужасяват от това.

„Ужас“, туитира изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск в отговор на видеото, въпреки факта, че неговата компания за електрически автомобили Tesla работи върху собствен хуманоиден робот.

„Момчета, успокойте се, спри да се отчайвате, това е просто куп задвижващи механизми и двигатели с опъната гума върху тях, за да симулират движение на лицето“, посъветва техническият YouTuber Маркес Браунли в Twitter. „Всичко е предварително програмирано. Това е само за изследване."

Някои потребители в Twitter твърдят, че роботът на Engineered Arts вече въвежда сингулярността. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!