София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

ОБЕКТИВНО: ЛЮБОВТА - ВЕЧНА И ПРОМЕНЯЩА СЕ

МОДЕРНИТЕ НАЧИНИ ДА СРЕЩНЕМ ПОДХОДЯЩИЯ ЗА НАС ЧОВЕК

пропускане
5 месецаОбщество 1236 Златина Петкова

Тази любов,
толкова нежна,
толкова яростна,
толкова крехка,
и тъжна.
Тази любов,
красива като деня
и грозна като лошото време,
тази любов, толкова истинска,
толкова хубава,
толкова пълна със щастие,
с радост
и с присмех…

Така описва любовта Жак Превер в стихотворението “Тази любов” в превод на Веселин Ханчев, пресъздадено от  Весела Бабинова и Владимир Зомбори в проекта   #НавънКъмСебеСи на "АртАкция". “

Любовта, чието търсене през XXI, още повече във време на пандемия, изглежда толкова различно. Днес начините да срещнем  правилния за нас човек са хиляди и по-голямата част от тях са напълно непознати за живелите през изминалото столетие, влюбвали се и разлюбвали се със стиховете на Превер.

Любовта все по-често дебне от другата страна на монитора - тя е  в стотиците сайтове за запознанства, в приложения, в които я избираш по каталог, в онлайн харесвания, случващи се през социалните мрежи. 

Понякога е в “бързи срещи” или в организирани от други разходки из планини. Изглежда така, сякаш е невъзможно да не я засечеш, но дали това е ТАЗИ ЛЮБОВ. По следите й тръгваме с Тео. Той е на 31. Занимава се с журналистика история, футбол и още куп неща. За най-интересните от тях пише и книги. Преследва любовта от години както на живо, така и все по-често онлайн.

Потвърждение на думете на Тео е историята на Вера и Ивайло.  Тя на 39 -  журналист и докторант по литература към БАН. Той е на 38 и работи в производството. Срещат се Интернет преди близо 3 години, а днес готвят сватба, отложена за момента от пандемията.

За Виолина, изминалите близо 365 дни, белязали света със знака на COVID-19, са противоречиви. През тях тя губи една любов, за да отрие друга.

Този път в ролята на Купидон се оказват не приложения и сайтове за запознанства, а Румен и Радослава, пренесли на наша почва  преди десет години, известните в САЩ още от края на 90-те години "Бързи срещи", които ерата на коронавируса се променят.

Ако въпреки всички доводи дотук сте от хората, които вярват, че независимо от вирусите и модите в срещите, любовта трябва да бъде намерена офлайн и сред природата, то Цветелина и Виктор са помислили и за Вас. Повече от година - тя психолог по професия, а той бъдещ планински водач, открили отдавна своята любов, организират разходки в планината за необвързани.

Независимо какъв ще бъде начинът,  ще се срещнем, важно е да помним, че това не е краят, а  едва началото на пътя, по който заедно ще вървим към ТАЗИ любов, с ясното съзнание, че понякога тя е болка.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!