София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Oбщина Русе също преминава към онлайн обучение

Причината е високата COVID заболеваемост
31 сОбразование 202 Николай Парашкевов

"Преустановяват се присъствените занятия на учениците в община Русе от 1 ноември /понеделник/", съобщи изпълняващият длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в града д-р Искра Генева след заседание на Областния оперативен щаб.

Причината е високата COVID заболеваемост - 759,91 заразени на 100 000 души население.

В общините Ценово и Бяла присъствените занятия в училищата са спрени преди няколко дни, тъй като в Ценово заболяемостта е 864,98 на 100 000, а в Бяла - 779,2.

Д-р Генева уточни, че Областният щаб е взел още няколко решения.

- преустановява се провеждането в присъствена форма на групови извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални и други, като се дава възможност на общинските щабове да преценят дали да прилагат тази мярка, в случай че заболяемостта в техните общини е ниска.

- спира се провеждането на присъствени групови занятия за всички възрастови групи, включително и деца, в езикови и образователни центрове и други обучителни структури и школи.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!