София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Общинските съветници от "БСП за България" остро осъдиха насилието срещу Иван Алексиев

Независимият общински съветник беше нападнат от маскирани лица пред дома му

2 месецаПолитика 40 Кристияна Стефанова

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС остро осъдиха насилието срещу Иван Алексиев. Независимият общински съветник беше нападнат от маскирани лица пред дома му посред бял ден - при прибирането му след сесията на Столичния общински съвет в четвъртък.   
"Всяка форма на насилие и посегателство върху личността е абсолютно недопустима, декларират общинските съветници от групата на социалистите. - Изказваме нашето възмущение от това арогантно посегателство върху личността на нашия колега в Столичния общински съвет. Надяваме се, че органите на реда и останалите институции ще извършат професионално работата си, ще открият виновниците за това деяние и те ще понесат отговорността си с цялата строгост на закона. Приемаме това нападение като посегателство не само върху личността на един гражданин на София, но и срещу институцията Столична община. Вярваме, че извършителите ще бъдат разкрити и наказани своевременно".
Общинските съветници от Местна коалиция "БСП за България" изразиха надежда също така, че отговорните институции ще предприемат необходимите мерки, за да не се повтарят такива посегателства върху личността на нито един български гражданин.