Официално: Радиацията в Архангелск се е увеличила 16 пъти

По-рано беше съобщено за липса на радиация

5 месецаОбщество 7

На 8 август, в деня на експлозията на тестовата площадка край Ненокс, в Северодвинск, е регистриран скок на радиоактивно излъчване до 1,78 µSv / h.Това следва от материалите на Росхидромет. Към 14:30 радиационният фон в града е нормален.

Позовавайки се на данните на Северната администрация за хидрометеорология и мониторинг на околната среда, агенцията съобщава, че автоматизираните системи за радиационен мониторинг (ASKRO) в шест от осем пункта в Северодвинск са регистрирали превишение на дозата гама радиация 4-16 пъти в сравнение с фоновите стойности.

Съдейки по представената таблица, максималните стойности на 8 август в Северодвинск са варирали 0,11 до 1,78 µSv / h (в параграф „PNZ 1“) със среден произход в града от 0,11 µSv / h. Според Центъра за управление на природата в Архангелск, артикулът PNZ 1 ​​се намира на авеню Труд 48, където се намира детска градина № 66 Белочка.

В 12:30 по московско време, при шест точки на измерване, радиационният фон намалява до диапазона от 0,21 до 0,44 µSv / h, до 13:00 падна до 0,13 - 0,29 µSv / h. Към 14:30 ситуацията се върна към нормалното си и радиацията на фона варира от 0,13 до 0,16 μSv / h. Наблюдава се увеличено лъчение за приблизително два часа.

В Архангелск през целия ден на 8 август радиационният фон остана нормален.

Greenpeace Русия, позовавайки се на данните на регионалното министерство за извънредни ситуации, отчете скок в радиационния фон в Северодвинск до 2 µSv / h.

По-рано беше съобщено, че Единната държавна автоматизирана система за наблюдение на радиационна спирка (EGASMRO) в четвъртък, 8 август, не регистрира увеличение на радиационния фон в Архангелска област като цяло и в частност в Северодвинск.

ОЩЕ ОТ Общество

Нови жертви на коронавирус

Над 800 заразени в Китай

17 мОбщество

Хотелиери и ресторантьори се вдигат на национален протест

На 29-и януари те ще са пред Народното събрание

41 мОбщество

Бойко Борисов: Акциите на ПФК Левски трябва да са при феновете

Премиерът разграничи бъдещето на Левски и проверките на финансовата инспекция

2 чОбщество

40 полицаи бяха задържани в Турция заради опита за преврат

Всички те са заподозрени във връзки с Фетхулах Гюлен

2 чОбщество

Грипна епидемия и в София-град

Учебният процес в 273 училища ще бъде преустановен до 4-и февруари

3 чОбщество

Адвокати във Франция танцуваха Хака срещу пенсионните реформи

Напрежението на стихва, а протестите еволюират

4 чОбщество