София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Отварят за движение части от Орлов мост

Ремонтът трябва да завърши в края на другата седмица

15:19 ч. 19.08.2017 г.Общество 9

Отварят за движение пътното платно на бул. "Цариградско шосе" в посока Ректората на Софийския университет при кръстовището на Орлов мост, което се ремонтира.

Движението ще се извършва по две ленти в посока. Ремонтните дейности ще продължат в срещуположното пътно платно от страната на езерото Ариана в посока "Плиска" и трябва да завършат до края на другата седмица.

Едновременно с Орлов мост ще се ремонтират и участъци от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка от ул. "Гурко" до Орлов мост. Той ще е затворен за движение през следващата седмица и ще е готов заедно с Орлов мост.

Временно ще бъде спрян ремонтът на Околовръстното шосе над бул. „Симеоновско шосе“. Той ще продължи след окончателното пускане на Орлов мост.

С няколко дни се отлага началото на разширението и реконструкцията на участъка от бул. "Тодор Каблешков". Работата ще започне след като се възстанови движението по бул. "Цариградското шосе" и се ремонтира моста при бул."Симеоновско шосе". Реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" включва разширение и изграждане на нов мост, като срокът е три месеца.