София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Пентагонът ще купува руски боеприпаси

Пентагонът проучва пазара в търсене на нови доставчици

12 месецаПолитика 3 Боряна Райчева


Американската армия обяви търг за закупуване на боеприпаси за руски оръжия. Това се съобщава на 26 май в блога на отбраната.
Според публикацията са необходими различни боеприпаси за автоматична пушка Калашников от 5,45 и 7,62 мм калибър, пистолети ТТ и Макаров, снайперист пушка Драгунов, както и картечници ПКМ, ПКТ, ДШК и ЯКБ.
Пентагонът проучва пазара в търсене на нови доставчици. Те ще позволят на САЩ да предоставят боеприпаси за регионите по света, където се използват оръжия, които не отговарят на стандартите на НАТО.
През октомври 2018 г. беше съобщено, че технологията на производство на модернизирания автомат "Калашников" и пистолетът от НСК "Клиф" с тежък отвор могат да стигнат до командването на специалните операции на САЩ.
През 2014 г. Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на концерна „Калашников“ и на други руски производители на оръжие поради ситуацията в Украйна. През март Съединените щати започнаха разследване на завод Калашников в Флорида, който произвежда автомат Калашников.