София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Петко Георгиев: Правителството е марионетно, но кукловодите са объркали някои от конците

"Ако се изтупа от путинизма, "Възраждане" ще е третият партньор на ГЕРБ и ДПС в следващ кабинет"

19 дниПолитика 14 Васил Василев

„На мен много ми харесват конституционните промени, но трябва да се направи само една редакционна поправка - да се запише „марионетно“, а не служебно правителство. На много кукли обаче са им объркали конците. Ще стане много интересно, когато кукловодите се скарат.  Как ще има Димитър Главчев план Б, като още не са му го казали. Как може в 21-ви век министър да не си вдига телефона? Ако трябва, ще прати шофьор да вземе Стефан Димитров. Борисов представи Даниел Митов като инструмент, като каза, че го взел за мост към ПП-ДБ. В момента се оказва, че имаме двама министри на земеделието и на външните работи. Депутатите си играят на тука има, тука няма в парламента с доклада около „Боташ“. Това заяви пред БНТ журналистът Петко Георгиев.

„Защо 15 години България не беше излязла от газовата си зависимост от Русия? Нека да не забравяме, че Путин направи така, че да нямаме газ. Стратегическият интерес на България беше отдавна да намери алтернативни доставки за газ. Децата с лопатките от пясъчника да бяха копали, щяхме да имаме газопровода, който се бавеше с години. Проектите на Радев не му се получават. Единият изпадна от политиката, а другият се обърна срещу него. Радев ще се сблъска с реалността, когато напусне президентството. Политиците ни обичат да се оправдават с чиновниците в Брюксел, което е някаква игра с публиката. Виждали сме такива, които отиват в Брюксел, гласуват по един начин, а след това правят съвсем различни неща в България. Това е крайно недостойно да се казва: „те така решиха“. Трябва да се сложи край на тази игра. Липсва здрава връзка между Европейския парламент и националните гарнитури“, каза още Георгиев.  

„Ако „Възраждане“ бъде поизтупано от путинския си профил, ще е скритият таен партньор на ДПС и ГЕРБ в следващо правителство“, прогнозира Георгиев.

снимка: БГНЕС