София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Петков: Преди 50 години бяхме първи в Европа по износ на десертно грозде, сривът е катастрофален

На Трифон Зарезан председателят на ПП АБВ Румен Петков посети Плевен
6 сЕвроком 2059

На Трифон Зарезан председателят на ПП АБВ Румен Петков взе участие в символичното зарязване на лозята на опитното поле на Института по лозарство и винарство в Плевен.

Пред държавния глава Румен Радев, който избра Плевен на днешния ден, Петков подчерта, че ръководството и научните сътрудници на Института са герои, защото през изминалите 30 години на прехода са съумели да го предпазят от грабителство и да удържат едно от първите места по иновации и въвеждане на нови сортове.

Той изрази своята болка и тази на хората от Института, че преди 50 години страната ни е била първа в Европа по износ на десертно грозде. За сравнение – през последните 10 години сривът е катастрофален, като в България няма десертно грозде, включително и за вътрешномагазинната мрежа.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!