София 22 °C
Велико Търново 24 °C
Пловдив 24 °C
Варна 23 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Почина един от създателите на “Агромах”

В социалните мрежи се поставя въпросът за отношенията на починалия с премиера

Почина един от създателите на “Агромах”

В социалните мрежи се поставя въпросът за отношенията на починалия с премиера

53 сОбщество 3983 Златина Петкова


Строителният предприемач и един от създателите на фирмата "Агромах"  Методи Бачев е починал, стана ясно по-арно днес. Според публикации той е постъпил в болница "Пирогов" за планова операция, но малко след това е получил масиран инфаркт. 

Припомняме, че приживе бизнесменът беше известен с това, че неколкократно успя да се забърка в големи скандали, докато ръководената от него компания се превърна в един от най-мащабните играчи  в родното строителство. Тя  взимаше участие и в някои от големите обществени поръчки по инфраструктурни проекти с национално значение. 

Преди четири години той влезе под светлината на прожекторите, когато видимо пиян на местно празненство, пред всички присъстващи започва да сипе нецензурни думи по адрес на премиера Бойко Борисов. Заснетото видео обиколи всички медии. 

Последният скандал беше от  тази зима, когато Бачев се замеси в бой в заведението си на площада в град Симитли. След тази случка, от фирма "Громахолд", както е новото име на “Агромах”,  обявиха, че от четири години Бачев не е част от компанията. Това е точно от датата на предния скандал.

Във връзка със смъртта му, юристът Даниел Божилов сложи пост в фейсбук страницата си, като в него намекна за отношенията между Бачев и Борисов.

“И шефа на Агромах взел, че получил тежък инфаркт и отишъл в небитието. От него разбрахме колко Симитли е на сърцето на Борисов. Както се казва Борисов забавя, но не забравя.” написа във фейсбук Божилов.