София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПОЧИНА РОСИЦА ЯНАКИЕВА

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПАРЛАМЕНТА ПОЧИНА СЛЕД ТЕЖЪК ИНСУЛТ

9 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Бившият кмет на Перник Росица Янакиева почина тази нощ след спукана аневризма в мозъка при спешна безкръвна операция. Това съобщиха от партията на АБВ в Перник.
Зам.-председателката на Народното събрание беше приета по сшеност преди 2 седмици във Военно-медицинска академия в София след прекаран инсулт. По време на операция, тя получи спукване на мозъчна аневризма. Лекари я събудиха от комата и даваха надежди за подобряване състоянието на Янакиева. Малко по-късно тя се влоши критично след като няколко от органите й започнаха да отказват.
Росица Янакиева почина на 60-годишна възраст. Тя беше депутат в 40-то Народно събрание като член на партията на БСП. От 1995 г. до 2005 г. Янакиева беше кмет на най-голямото пернишко кметство - "Изток". В продължение на два мандата беше кмет на Перник. Янакиева беше и член на управителния съвет на Демократичния съюз на жените. През октомври 2014 година беше избрана от депутат на партията на АБВ за зам.-председател на Народното събрание.