Начало Новини Предавания На живо

Почина жената от Сливен, чакала линейка 4 дни

Пациентката е била с два инсулта и диабет
52 сОбщество 414 Боян Марков

Почина 64-годишната жена от Сливен, която е чакала линейка 4 дни. Това съобщиха нейни роднини. Пациентката е била с два инсулта и диабет. 

Роднините на жената са я закарали с частен автомобил до МБАЛ "Д-р Иван Селимински". Според ръководството на здравното заведение пациентката е приета според правилата. От Спешна помощ обявиха, че са разпоредили проверка по случая.

Племенницата на починалата жена Йоанна Ботева заяви, че забавянето с четири дни е довело до фаталния край. 

"Според мен, това което направиха тези хора, не дойдоха четири дни да я вземат. Това е направо, нямам думи! Думи нямам! Защото, ако бяха пратили линейка да я вземат, нямаше да стане това, което стана.", изрази своето възмущение племенницата. 

От своя страна директорът на болницата д-р Васислав Петров се оправда. Той твърди, че не е имало забавяне при приема.

"Жената е пристигнала при нас, докарана от близките си в 19.30 часа. Ние сме ѝ направили всички изследвания, необходими за хоспитализацията и е хоспитализирана 21.15 часа. Аз не виждам никакво закъснение и нито какъв е проблемът в нашата работа. Тя беше и Covid положителна, в смисъл, тя се е влошила, заради заболяването Covid-19, с което е била заразена"., оправда се директорът.

Началникът на Центъра за Спешна помощ Сливен д-р Василиса Симеонова обяви, че е изискала записите от спешния телефон 112 и че вече върви проверка по случая.