Начало Новини Предавания На живо

Премиерът се хвали пред Мей и Меркел с хванатите в Пловдив цигари

Бойко Борисов с нагледна „демонстрация“ на срещата на върха в Познан
пропускане

Премиерът се хвали пред Мей и Меркел с хванатите в Пловдив цигари

Бойко Борисов с нагледна „демонстрация“ на срещата на върха в Познан

11 месецаЛюбопитно 59 Боряна Райчева


Премиерът Бойко Борисов бори контрабандата и търговията с нелегални цигари дори от разстрояние. Този път чрез рязснителна кампания за лидерите на Европейския съюз (ЕС), събрали се за срещата на върха за Западните Балкани.

Очевидно е, че за целта министър-председателят използва смартфона си.„Преди началото на Срещата на върха в Познан показах снимки на колегите от разбитата вчера фабрика за нелегални цигари до Пловдив“, писа премиерът в официалната си страница във Facebook.

“Запознах ги с данните от кампанията "Инициативата срещу незаконната търговия“, които показват, че резултатът от 3.8% за 1-во тримесечие на 2019 г. е най-ниският от началото на Инициативата досега и е безпрецедентен в целия ЕС“, гласи още позицията на министър-председателя.

Бойко Борисов също така сподели снимки от „демонстрацията“ на борбата с нелегална тютюнева продукция у нас, на която се виждат премиерите на Великобритания Тереза мей и канцлерката на Германия Ангела Меркел.

На срещата на върха в полския град Познан той е за инициативата „Берлински процес", на която се дискутират „постиженията и предизвикателствата пред страните от региона на Западните Балкани“.

Около 14 ч. българско време Бойко Борисов пристигна на среща с македонския си колега Зоран Заев.