София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Проф. Балтов: Очакваме четвърта вълна през есента

Коментар на директора на “Пирогов”
6 сОбщество 306 Златина Петкова

"През последните дни бавно и плавно се увеличават хоспитализираните. Правим мсичко възможно да увеличим своя капицитет, сега сме много по-подготвени и грижите са по-адекватни", това каза пред NOVA NEWS директорът на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" проф. Асен Балтов.

Проф. Балтов информира, че починалят 23-годишен гръцки студент е постъпил в "Пирогов" с травма, след това са се получили усложнения, смъртта му е приченена от тежък хематом в мозъка, получен от удар след нещастен инцидент, а по случая е назначена проверка.

Директорът на "Пирогов" коментира процеса на ваксинизация. Той обясни, че ако си ваксиниран, вероятността да се разболееш тежко е минамална. 

Лекарят беше категоричен, че има запазени втори дози за всички, които са се ваксинирали с първа доза, а до края на месеца ще бъдат ваксинирани всички членове на избирателни комисии, като мобилни секции ще има и в "Пирогов", чрез които ще може да се гласува. За медикът смъртността от COVID у нас не е по-различна от тази по целия свят.

"Младите се заразяват повече сега, като проблем е, че те в началото си мислят, че ще им премине и така се получават по-тежки случаи", добави още Асен Балтов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!