София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проф. Минеков: Не възнамерявам да бъда кандидат за народен представител

Коментар във фейсбук
13 мVox Populi 384

Едно от лицата на "Отровното трио", основен организатор на протестите, продължили над 100 дни у нас, Велислав Минеков, обяви, че няма намерение да влиза активно в политиката. В свой коментар във фейсбук професорът заяви, че не възнамерява да се кандидатира за народен представител. Реакцията му идва дни, след като "Отровното трио" и Мая Манолова се съюзиха за обща битка на изборите. Ето какво написа още проф. Минеков във фейсбук: 
 
Чета с отвращение декларации и обидни коментари между хора живеещи с лековато желание за промяна на политическото статукво.
Да обединиш маргинали и простаци е лесно, да убедиш разумните в общо дело е трудно занятие, в България винаги това е бил експеримент с тъжен край.
Виждам, свободата на словото остана единствено в мрежата. Бедата е, когато от тази тъжна свобода се възползват конспиратори, глуповати дейци на обсебения разум и маниакални персони живеещи със самочувствието на „водачи“ с обществено значение. Предпочитам да принадлежа към нормалните, трудно дело …
С оглед на всичко, което се изговори по мой адрес съм длъжен да споделя моето мнение.
Във връзка с предстоящите избори не възнамерявам да бъда кандидат за народен представител. Съответно няма да бъда кандидат на политическа партия или гражданска организация.
Не заставам в подкрепа на определена партия, партиен лидер, частично политическо обединение или гражданско движение.
Възнамерявам да застана и да подкрепям всички граждани и политически партии пожелали промяна в държавата ни с изключение на крайни националисти, хомофоби, расисти и любители на диктатури.
Моите цели са целите, които декларирахме в първия ден на протеста. Единствено и само ще бъда част от една обединена общност застанала с действия и намерения за премахване на превзелите ни мутри и управляващи мафиоти. Нищо повече от това.
Честита Нова година с пожелание за нова държава, действителна демокрация и достойно бъдеще.
вм
Проф. Велислав Минеков, Фейсбук