София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проф. Станислав Станилов: обвиненията в шпионаж са спекулация

75% от българите искат близки отношения с Русия
пропускане

Проф. Станислав Станилов: обвиненията в шпионаж са спекулация

75% от българите искат близки отношения с Русия

8 месецаПолитика 22 Боряна Райчева


Проф. Станислав Станилов от ПП Атака коментира в студиото на БНТ обвинението в шпионаж на Николай Малинов. Професорът изтъкна, че според социологическо проучване 75% от българите искат близки отношения с Русия.

„Обвинението е съшито с конци и представлява част от предизборната кампания. Някой иска да клати постоянно властта в България, за да има постоянни избори и народът да бъде дезинтегриран“, заяви Станилов.

Професорът изложи тезата, че Бойко Борисов води една балансирана политика, която до момента в България е водил само Борис Трети. Борис Трети е успял да запази България на първо място от германската, на второ място от руската армия, каза още Станилов.

„Борисов никога не говори срещу Путин, не го напада директно. България винаги е имала две лица – едното, обърнато на Изток и едно на Запад“, обясни интелектуалецът.

Професорът заключи, че на практика руската държава не може да бъде обвинява в нищо, защото г-н Малофеев е богат човек, олигарх. Според него всички богати хора по света са едни и същи, защото искат да имат влияние.

„Обвинението в шпионаж е една спекулация“, завърши Станилов.