София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Разбиха ОПГ, ръководена от жена

Групата се е занимавала с изнудвания чрез заплахи и нанасяне на телесни повреди
2 мКрими 446 Златина Петкова

Шестима души са задържани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с изнудвания, осъществени чрез заплахи и телесни повреди. Целта според разследващите е била да се събират просрочените задължения към кредитно дружество.

Участниците в престъпната група са задържани преди два дни при полицейска операция на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП).

При претърсването на различни адреси в София са намерени мобилни телефони, SIM карти, както и списъци с имена на длъжници, адреси и суми.

Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че групата е била сформирана през януари 2019 г. и е събирала чрез заплахи и физическо насилие дълговете на кредитно дружество, което е било лицензирано на територията на Софийска област.

Групата е първата с подобна дейност, която е била ръководена от жена. Всеки от участниците в нея е заемал дадено ниво в йерархията и е изпълнявал определени функции.

Жертвите на бандата са били предимно ниско образовани и малоимотни хора. Някои от тях са били насилствено принуждавани да погасяват предсрочно кредитните си задължения в пълния им размер.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!