София 14 °C
Велико Търново 15 °C
Пловдив 18 °C
Варна 12 °C
Бургас 14 °C
Начало Новини Предавания На живо

Разкриха лаборатория за производство на наркотици в Сливен

Трима души са задържани

Разкриха лаборатория за производство на наркотици в Сливен

Трима души са задържани

31 сКрими 785 Боян Марков


Лаборатория за производство на наркотици бе разкрита в Сливен. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР в града. Трима души са задържани.

Иззети са наркотични вещества - пико и хероин. Акцията е била проведена на територията на Сливен и Нова Загора на 23 и 24 септември.

Късно през нощта в сряда полицейски служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР - Сливен влизат на адрес в сливенския квартал "Даме Груев". В жилището са установени двама мъже на 36 години от град Сливен. Полицейските служители са хванали в момент на производство на наркотик криминално проявения и осъждан Д.Б. и Р.П., без криминални прояви.

Иззети са пликове, съдържащи около 250 грама пико. Двамата са отведени в РУ - Сливен и първоначално задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура - Сливен.

В Нова Загора пък е задържан 31-годишния К.Р. от град Стара Загора за притежание на хероин. Проверката е извършена на 24 септември в хода на специализираната операция. К.Р. е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Операциите по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на ОДМВР - Сливен продължават.