София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Разследват майка, за която се смята, че е изтезавала 11-месечното си бебе

Случаят е от Мадан
10 мПравосъдие 236 Златина Петкова

Разследват 25-годишна жена от Мадан по обвинения за това, че е малтретирала 11-месечното си бебе. Районната прокуратура в Смолян наблюдава досъдебното производство за изтезаване на малолетно лице. 

На 13 януари е подаден сигнал, че в жилище в  Мадан  25-годишна жена е тормозила 11-месечното си момченце. Според получената информация тя ударила детето с шамари и го блъснала на леглото, защото не искало да спи.

По досъдебното производство веднага са започнали процесуално-следствени действия, като е установено, че детето има леко зачервяване в областта на челото и наличие на одраскване.  Липсват други травматични увреждания по главата и тялото. Бебето се намира в добро общо състояние след извършен медицински преглед и издаден амбулаторен лист за обективното му състояние.

В момента по случая се извършват  процесуално-следствени действия. Уведомени са Отдел „Закрила на детето“ в Мадан. Прокуратурата е разпоредила изготвяне на социален доклад по случая. Назначени са множество експертизи – съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и видеотехническа.

Ако се съберат доказателства срещу майката,  срещу нея ще бъде повдигнато и предявено конкретно обвинение. За подобно престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или „пробация“, както и „обществено порицание“.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!