София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Рецидивист открадна дарения от манастира "Св. Георги" в Поморие

Мъжът е нахлувал и в други църкви в Бургаско

2 месецаКрими 10 Иванина Игнатова

Рецидивист открадна дарения от манастира "Св. Георги" в Поморие. Той е задържан, предава БНТ.

Оказва се, че мъжът е нахлувал и в други църкви в Бургаско, а дори е и осъждан за подобно престъпление. Последното му посегателство е от вчера, когато разбил вратата на аязмото в храма в Поморие. 

Вътре успял да отключи катинара на металната кутия за дарения и задигнал събраните пари. Няколко дни преди това опитал да открадне пари и от храма „Св. Рождество Богородично“ край Меден рудник, но се включила алармена система и само нанесъл щети по вратата на храма и охранителни камери.

34-годишният мъж е вече осъждан за кражба от църква, а даже е с влязла в сила присъда. За месец е пуснат в отпуск от затвора.

"Осъждан е за подобни кражби. Вчера, след като беше установен, в дома му са намерени още вещи, които са доказателство за друга кражба от възрастен човек. Подробно описа механизмът за кражбата от манастира. Прескочил е оградата и е счупил входната врата", заяви главният инспектор Златан Даскалов от Районно полицейско управление- Поморие. 

Снимка: БГНЕС