София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

РОДЕНИТЕ ДА ПЪЛЗЯТ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ

Коментар на Елена Гунчева

РОДЕНИТЕ ДА ПЪЛЗЯТ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ

Коментар на Елена Гунчева

11 дниОбщество 5035 Златина Петкова


Днес простият Банкянски тулуп заяви, че два и половина милиона българи сме избрали "прост летец" за държавен глава. Той, пожарникарят, не видял нито един истински пожар, телохранителят, мутрата, докторът на физкултурните науки, смее да определя летците за прости. И си позволи да нарече един български генерал "тъпанар". И то генерал, избран реално от милиони българи, без купени гласове.

Борисов, пилотите са елитът на армията. Те са като орли в небето и са мечтали от малки да летят. А не да пълзят, докато се докопат до властта. Червеите няма да ги разберат.

Летец е бил капитан Списаревски, станал жив таран, докато е защитавал небето над София от днешните ти американски господари. И той ли е "прост летец"? Прости летци ли са всички български пилоти, пазили небето над Родината си?

Ти, от блатото и тинята, в която си затънал със себеподобните си гербоиди, дори не разбираш какво е да летиш. Да си свободен. Да виждаш отвъд хоризонта и над теб да са само Бог и облаците. Няма и да го разбереш. Защото си роден да пълзиш и да отвращаваш всичко чисто и нормално в този свят.

Защото тези от блатото винаги се харесват взаимно. Ние пък обичаме да летим. Дори в мечтите си, в които теб изобщо те няма.

Елена Гунчева