София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Росен Плевнелиев: Ако е уверен, че ще бъде преизбран, Румен Радев ще сбърка в оценката си

Плевнелиев посочи, че Румен Радев не е демократ и го определи като популист
1 мПолитика 2000

Колкото повече Радев е уверен, че ще бъде преизбран, толкова повече ще сбърка в оценката си за ситуацията. Това каза в интервю за БНТ президентът в периода 2012-2017 Росен Плевнелиев.

„Сега вече имаме тоталната и абсолютна власт в ръцете на Радев. Всичко в тази държава започва и свършва с него и ние виждаме и можем да си направим сметка дали това е голямата промяна, дали това е надграждането на българската демокрация, както президентът Желев ни учеше да надграждаме демокрацията и да я лекуваме с повече демокрация“, допълни той.

Плевнелиев посочи, че Румен Радев не е демократ и го определи като популист.

„Никога досега президент на демократична държава не се е опитвал по такъв начин да води битки за властта, по такъв начин да сее разделени в обществото и да посочи 1 милион българи като хора, които трябва да бъдат изчегъртани, изметени. Такова чудо не принадлежи към логиката на действие на един демократично избран държавен глава. Това служебно правителство работи във време на решителни за президента Радев избори за неговото преизбиране за втори мандат. Досега не е имало такъв случай“, добави той.

Според него има много основания от ГЕРБ да наричат служебния кабинет предизборен щаб на Румен Радев.

„Никога досега български държавен глава не е назначавал за министър-председател дясната си ръка – човек, с който цял живот сте заедно, да го сложиш министър-председател, по приятелски да си управляваме. Трябва да се търси баланс. Такъв няма. Балансът означава, че държавният глава винаги търси кого и как да сложи на най-висшите позиции така, че да има широко представителство – и левите, и десните. Той е президент на всички българи, но не – ние слагаме най-близкия си приятел и доверен човек за началник на щаба, за да правим избори, от които зависи неговата политическа съдба“, допълни Плевнелиев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!