София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Румен Радев: Ако реша да се кандидатирам за президент, няма да се моля и да влизам в задкулисни договорки

Държавният глава заяви още, че е важно не колко дълго ще е на поста си, а как върши работата си
40 сПолитика 2142 Златина Петкова

"Ако реша да се кандидатирам за президент, няма нито да се моля, нито да влизам в задкулисни договорки с партийни централи", заяви президентът Румен Радев в интервю пред “Дарик радио”. 

На въпроса дали иска да е президент на България, той отговори така: "Още в началото заявих, че за мен не е важно колко време ще бъда президент, а какъв президент ще бъда. Ако аз допусна да се отклоня от своите принципи, ако аз допусна да работя не в интерес на българите, които са ме избрали, а в интерес на тесни, партийни и други кръгове - нямам място в тази институция.”

Румен Радев подчерта още, че той има диалог с честните хора  от ляво в страната, които той определи като свое политическо семейство. Към тях той добави и привържениците на формации от друг спактър. 

Темата за датата на парламентарните изборите също беше разисквана в интервюто. Президентът каза, че всеки ден с това управление е пагубно за България, за здравето на хората, за източването на бюджета. Радев заяви, че ще отчете всички фактори при насочването на датата на изборите. Указът за изборите ще бъде издаден до 26 януари и ще бъде публикуван в Държавен вестник, добави държавният глава. Той призова управляващите правилно да организират предстоящите парламентарни избори.