София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Румен Радев: Изходът е един - оставка на правителството и главния прокурор

Изявление на президента

Румен Радев: Изходът е един - оставка на правителството и главния прокурор

Изявление на президента

35 мПолитика 3604 Ивана Иванова


Вчерашният ден бе белязан от масови протести с искания за оставка на правителството и главния прокурор. Решението на управляващата партия да организира митинг в своя подкрепа в непосредствена близост до гражданския протест и по същото време, бе целенасочена и недопустима провокация към гражданския мир, заяви държавният глава и напомни, че се е стигнало до сблъсъци между протестиращите и органите на реда. Това каза президентът Румен Радев в извънредно обръщение към народа.

"Сега когато България е на площада, Европа няма избор освен да гледа към нас. Изходът е един - оставка на правителството и главния прокурор. Всяко забавяне тласка България към безизходица", коментира той.

Радев призова протестиращите да избягват насилие и да не се поддават на провокации. Той добави, че силата е в истината, в непреклонността и единението.

"Адвокатските колеги в много градове настояват за промяна в прокуратурата. Мафиотизацията на управлението накара свободолюбиви българи, независимо от своите политически убеждения, да се обединят", каза още президентът.