София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Румен Радев: Надеждите към новия парламент са огромни, а залогът е съдбовен

"Нека осмислим мисията, която ни възложиха българските граждани", подчерта той
20 сПолитика 271 Николай Парашкевов

"За мен е чест да бъда сред първите говорили пред това Народно събрание", това заяви президентът Румен Радев в речта си при откриването на парламента.

"Надеждите към новия парламент са огромни, а залогът е съдбовен", подчерта държавния глава.

"Нека осмислим мисията, която ни възложиха българските граждани. За трети път в рамките на година формираме Народно събрание.

"Нашето общество още се опитва да се отърси от корупционното статукво. Време е за национален консенсус, който да съдържа държавни приоритети, които да върнат справедливостта", допълни Радев.

"Нужен ни е политически консенсус на реформаторските сили около силно управление. От него зависи да имаме правителство, заедно със съдбата на парламентарната система, която не може да допусне нови избори по средата на зимния сезон:, каза още държавният глава.

"Самата мисия на парламента се гради около консенсуса за многовластието. В България текат дълбоки процеси за връщането на демокрацията и държавността", категоричен беше президентът.

"Важното е да върнете гражданите в управлението и да върнете доверието в политическата класа, което си пролича в отдръпването от урните по време на този изборен маратон. Не можем да си позволим да пилеем повече историческо време. Обществото ни очаква актуализация на избирателните списъци", допълни Румен Радев.

"Национален консенсус е този за законноста", заяви президентът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!