София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Сачева:  Целта не е Борисов да бъде изслушан в парламента, а да бъде унижен

Сачева не отговори категорично дали Бойко Борисов ще присъства на преговорите
1 мПолитика 1045

На консултациите отиваме с нагласа да предложим това, което избирателите са съставили. Ще представим кабинета, въпреки че ясно съзнаваме, че няма да сформираме кабинет. Това заяви социалният министър в оставка Деница Сачева пред bTV.
Сачева не отговори категорично дали Бойко Борисов ще присъства на преговорите. 

"Имахме разговори, коментирахме какви са вариантите и решението е общо на цялата партия. Почти сме готови и момента, в който получим мандат ще покажем кабинет", допълни министърът в оставка.

"Със сигурност ще има комбинация от лица, които познавате и ще има предложения за министри, които ще чуете за първи път. Аз лично предпочитам да остана в Народно събрание. Не мога да дам оценка за себе си. Изключително успешен колега е Красимир Вълчев и работи изключително успешно по кризата. Може би един от най-добрите министри на образованието е", счита социалният министър в оставка. 

"Владислав Горанов и Кирил Ананиев също са много успешни министри. Влязохме в чакалнята на еврозоната, което е успех, който не може да бъде замитан под килима. Няма значения какви са моите очаквания, но в рамките на ГЕРБ има достатъчно успешни хора, които са полезни за държавата. Костадин Ангелов също е успешен министър и се справи добре с кризата, непрекъснато е в диалог с медиите и е добра кандидатура за здравен министър. Би могъл да бъде част от състава на кабинета", каза Сачева.

"Борисов не е бил призоваван по надлежния ред до момента. Това, което се случва в парламента, не е интерес към изслушването му, а да бъде унижен, както и други членове на кабинета му. Не мисля, че дейността на Борисов е непрозрачна, а това че някой иска друга форма на контакт, е негово виждане", каза тя.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!