София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Съд в ДНР обвини петима чужденци, че се бият за Киев, заплашва ги смъртно наказание

В Русия от 1997 г. има мораториум срещу смъртното наказание
4 сВойна 945

Съд в самопровъзгласилата се Донецка народна република обвини петима чужденци, заловени да се бият за украинските сили, че са наемници. Трима от тях, граждани на Великобритания, Хърватия и Швеция, могат да получат смъртно наказание.

Те са заловени в зоната на пристанището на Мариупол. Други двама британци също бяха обвинени, но не са заплашени от екзекуция.  Никой от петимата подсъдими не се призна за виновен. Процесът ще продължи в началото на октомври.

Донецките власти през юни осъдиха на смърт двама британци и един мароканец, заловени да се бият на страната на украинските сили срещу Русия, по обвинения в опит за насилствено завземане на властта и наемничество.

В Русия от 1997 г. има мораториум срещу смъртното наказание, но нещата не стоя така в двете сепаратистки територии в Източна Украйна.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!