София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Семерджиев е взел амфетамин до 48 часа преди кръвната проба

Не може да се каже обаче какво е количеството приет наркотик

2 месецаКрими 42 Антония Лазарова

Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа миналата година на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета, е бил приел амфетамин до 48 часа преди взимането на кръвната проба.

Това твърдят вещите лица, направили втората токсикологична експертиза, стана ясно на поредното заседание по делото днес.

Не може да се каже обаче какво е количеството приет наркотик, както и как е повлияло това на Семерджиев. Причината - не е изследвана концентрацията в кръвната проба, няма и изследване на урината, за да си направят необходимите заключения.

Според експертите след употребата на амфетамин и метаамфетамини се наблюдава проява на чувство за непобедимост, свръхактивност и склонност към високорисково поведение. Наблюдават се и прояви на параноя, които да доведат до поведение, което застрашава живота на употребила наркотик и околните.

Апелативният съд в София назначи токсикологична експертиза в началото на ноември, по искане на защитата на Георги Семерджиев. Софийският градски съд през април постанови присъда от 20 години затвор при първоначално строг режим за Семерджиев, като в момента той обжалва присъдата.