София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Сергей Лавров: Търпението ни е към края си

"САЩ и техните съюзници се стремят да създадат военни плацдарми около Русия", добави той
12 сОбщество 1841 Николай Парашкевов

"САЩ и техните съюзници се стремят да създадат военни плацдарми около Русия", това обяви руският външен министър Сегей Лавров на пресконференция.

Той подчерта, че за Москва е категорично неприемлива появата на Алианса на руските граници и определи това като истинска "червена линия".

Лавров заяви също, че търпението на Москва към действията на Запада се изчерпва и отправи обвинения към Европейския съюз, че е разрушил всички механизми за взаимодействие с Русия.

"Нещата се натрупват още от 90-те години с обещанията на НАТО да не разширява на изток военната си инфраструктура и да не разполага съществени военни сили на територията на новите страни-членки. Всичко това беше захвърлено в кошчето от нашите западни приятели", казва Лавров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!