София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Сергей Лавров: Търпението ни е към края си

"САЩ и техните съюзници се стремят да създадат военни плацдарми около Русия", добави той
12 сОбщество 1691 Николай Парашкевов

"САЩ и техните съюзници се стремят да създадат военни плацдарми около Русия", това обяви руският външен министър Сегей Лавров на пресконференция.

Той подчерта, че за Москва е категорично неприемлива появата на Алианса на руските граници и определи това като истинска "червена линия".

Лавров заяви също, че търпението на Москва към действията на Запада се изчерпва и отправи обвинения към Европейския съюз, че е разрушил всички механизми за взаимодействие с Русия.

"Нещата се натрупват още от 90-те години с обещанията на НАТО да не разширява на изток военната си инфраструктура и да не разполага съществени военни сили на територията на новите страни-членки. Всичко това беше захвърлено в кошчето от нашите западни приятели", казва Лавров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!