София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Шефът на “Пирогов” проговори за уволнението на Асен Балтов: Нека си покаже заповедта

По думите на Поромански Балтов се държал малко арогантно
1 мПолитика 4162

„Получиха се прекалено много спекулации в медиите“, казва Проф. Иван Поромански, директор на „Пирогов“, пред Би Ти Ви относно уволнението на проф. Асен Балтов.

Той уточни, че в никакъв случай медикът не е уволнен заради липса на професионализъм, а заради неспазване на етичните норми на лечебното заведение и трудовия кодекс.

Проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и приятел на проф. Балтов, донесъл докладна Поромански, малко след като той става директор на „Пирогов“. В нея проф. Балтов е разписал сам себе си да стане началник на операционния блок.

“Това ме наведе на мисълта, че това не е нормално. Дадох на юристите да разберат за какво става въпрос. На база досието му и намереното в него Балтов беше уволнен”, категоричен бе Поромански.

Според него Балтов е представил в медиите единствено заповедта за изплащане на възнаграждения, а не самата заповед на уволнение.

Той лично се е чул с колегата си и му е казал, че при такива нарушения няма как да работи с него. Заповедта за уволнение е 3 страници и половина, връчва му я на 13 септември.

“Познавам отдавна проф. Балтов. Не ми беше приятно, но аз бях длъжен да го направя. Казах му, че на база тези нарушения на трудовото законодателство, не можем да работим заедно”, допълни директорът на Поромански.

По думите на Поромански Балтов се държал малко арогантно, тропал вратата и отказал да подпише заповедта.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!