София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ШЕФЪТ НА ПИРОГОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА

Искането му не беше прието от Петър Москов
6 годиниЗдраве 22 Боряна Райчева

Директорът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов си подал оставка поради невъзможност да се справи с управлението на болницата с наличните финанси.
Искането му обаче не е било прието от здравният министър Петър Москов. Миланов е категоричен, че по никакъв начин не му е оказван натискда подаде оставка.

Шефът на здравното заведение определи оставката си като личен морален акт, тъй като е усетил невъзможност да си изпълнява функциите и болницата да функционира, както му се иска.
Министър Москов от своя страна е категоричен,че Миланов има пълната подкрепа на Министерството и допълни, че "Пирогов" има много наследени през годините проблеми, част от които той поема ангажимент да започне да решава.
Министър Москов допълни още, че това, което е накарало Миланов да вземе това крайно решение, е крайно амортизираната апаратура на болницата. Трябва да се направи нужното на ниво министерство и правителство, за да се решат тези проблеми”, подчерта министърът.
В момента се правят промени относно заплащането в болницата, за да може да има адекватно остойностяване на тежките заболявания, които болницата лекува.
Припомняме, че Пирогов се нарежда на трето място по дългове сред здравните заведения у нас.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!