София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

ШОКИРАЩО: Учителка бие ученичка в Разложко (ВИДЕО)

Преподавателката по български език и литература е заснета на видео как удря, скубе и обижда момичето
3 чОбщество 3668 Боян Марков

Учителка по български език и литуратура в училище "Неофит Рилски" в село Горно Драглище, община Разлог, е заснета на видео как извършва физическа и вербална агресия спрямо ученичка в класната стая.

Клипът бе публикуван в социалните мрежи и най-вероятно е заснет от някое от останалите деца в класа. На него се вижда как учителката Райна Калоянова крещи:

"Ще те хвана за косата и ще те вейна там през вратата." Тя нанася удари и скубе момичето, докато друга преподавателка нарича ученичката "ла*на*ка".

"Моето момиче ми каза, че е ходило до тоалетна. Вратата отдавна е развалена. Затваря се сама от течението. Едната госпожа започва да й се кара и да я бие, а класната започва да я й дърпа косата и да й казва най-различни обиди.", сподели майката на детето.

"Имаше шум и врява при вратата на класната стая. С няколко забележки се опитахме с дежурната колежка на коридора да я спрем.", заяви своята позиция пред Нова телевизия Райна Калоянова.

"Отидох до тоалетна и чух, че започва вратата да се тряска и да се вика. Чух гласа на момичето, което се кара на госпожата. При евентуален удар на вратата би могло нещо да се счупи и децата да се наранят. Моята реакция бе такава, че да се предотврати нещо по-сериозно което е в полза на децата.", сподели още тя.

"На клипа се вижда, че момичето стои, а аз й разрошвам косата. Изобщо не е това, което се вижда от тази страна, че аз размахвам ръце и я бия.", оправда се още скандалната учителка.