София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Симидчиев с първи коментар: Би ли станал министър на здравеопазването?

Депутатът от ДБ каза, че трябва да има ясен план за действие по време на пандемия
13 сПолитика 466 Ивана Иванова

„Трябва да имаме устойчиво поведение срещу COVID-19, базирано на наука и данни. Ако имаме такова, ние ще победим. Ако нямаме, ще си играем на иде ми-дойде ми“, каза депутатът от „Демократична България“ Александър Симидчиев в ефира на БТВ.

По думите му най-важното, което е трябвало да се случи по време на пандемията е да създадем ясен план за действие, който да бъде достъпен за всички граждани. По този начин ще се знае при какви данни какво се прави.

„Пандемичен план има, но той не съществува в правния мир, за да се реферира към него. Вътре трябва да има ясни критерии, на които да се преценява дали да се включват или не определени мерки“, каза още Симидчиев.

Относно работата на Националния оперативен щаб, Симидчиев е категоричен, че трябва да има единен орган, който да контролира процесите.

„Идеалният вариант е максимално да натискаме вируса, за да угасне съвсем инфекцията. Да може трайно и устойчиво всичко да се възстанови“, смята Симидчиев.

На въпрос дали би станал министър на здравеопазването, Симидчиев не отговори категорично. А дали би станал шеф на щаба – „Бих съдействал най-вече с комуникационната стратегия“, каза Симидчиев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!