София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Славов: Ще искам дисциплинарни производства срещу замесените магистрати с Нотариуса

"Проблемите, свързани със съдебната реформа не са от вчера''

2 мПолитика 126 Кристияна Стефанова

Ще има дисциплинарни производства срещу замесените със случая "Нотариуса" магистрати. Това заяви министърът на правосъдието Атанас Славов.

Целта на институциите е да има наказани, да бъде понесена отговорност. злоупотребата с правосъдието е недопустима. За всяко име ще подам искане за дисциплинарно наказание. Това е в рамките на моите правомощия. Самото разследване е в правомощията на прокуратурата.

Крайно време е институциите да започнат да работят по-ефективно и започналите производства да завършат със съдебни актове, посочи министърът, цитиран от БНТ.

"Проблемите, свързани със съдебната реформа не са от вчера. Последните месеци виждаме решимост да започне радикален процес на реформи".

Атанас Славов коментира и заканата на Иван Гешев, че ще го съди за клевета:

"Има достатъчно информация в публичното пространство, която трябва да бъде обяснена от бившия главен прокурор и да обясни дали е било блъф или зависимост". /БГНЕС